yes-vpershe-nadast-viiskovu-dopomohu-virmenii-na-10-mln-yevro

Євросоюз вперше надасть військову допомогу Вірменії на 10 млн євро

 • 13736 переглядiв

Рада ЄС схвалила виділення 10 млн євро з Європейського фонду миру для збройних сил Вірменії. Допомога спрямована на зміцнення матеріально-технічного потенціалу та покращення захисту цивільного населення.

Сьогодні, 22 липня, Рада ЄС вперше ухвалила виділення допомоги в рамках Європейського фонду миру (ЄФМ) на підтримку збройних сил Вірменії на суму 10 мільйонів євро. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Ради ЄС.

Вперше ЄС вирішив підтримати Вірменію з Європейського фонду миру. Метою цього заходу допомоги є зміцнення матеріально-технічного потенціалу збройних сил Вірменії та сприяння поліпшенню захисту цивільного населення в кризових і надзвичайних ситуаціях

- йдеться у заяві Ради ЄС.

Допомога також спрямована на підвищення стійкості Вірменії та прискорення оперативної сумісності її збройних сил у разі можливої майбутньої участі країни в міжнародних військових місіях та операціях, зокрема розгорнутих ЄС.

 Зокрема, ухвалений захід дасть змогу надати повноцінний розгорнутий наметовий табір для підрозділу розміром із батальйон.

Зазначається, що  ЄС прихильний розширенню всеосяжного політичного та економічного партнерства з Вірменією, заснованого і подальшому зміцненню відносин у всіх їхніх вимірах. Це охоплює активізацію діалогу та співробітництва в галузі зовнішньої політики та політики безпеки, зокрема спільної політики безпеки та оборони.

Довідково 

Європейський фонд миру був створений у березні 2021 року для фінансування заходів у межах спільної зовнішньої політики та політики безпеки, спрямованих на запобігання конфліктам, збереження миру та зміцнення міжнародної безпеки і стабільності. Зокрема, Європейський фонд миру дає змогу ЄС фінансувати дії, спрямовані на зміцнення потенціалу третіх держав, регіональних і міжнародних організацій у сфері військових та оборонних питань.

Вірменія домовилась з Францією про купівлю САУ Caesar18.06.24, 11:18

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС продовжив економічні санкції проти рф

     • 90280 переглядiв

    Знайдено уламки вертольота Robinson, який зник у якутії 19 липня

     • 13374 переглядiв