yes-skhvaliv-zaboronu-novikh-avtomobiliv-z-dvigunom-vnutrishnogo-zgoryannya-z-2035-roku

ЄС схвалив заборону нових автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння з 2035 року

 • 204341 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Законодавці Європейського союзу та країни-члени досягли угоди про заборону продажу нових бензинових та дизельних автомобілів та фургонів з 2035 року, передає УНН.

Деталі

Європейський парламент і держави-члени повинні офіційно схвалити угоду, перш ніж вона набуде чинності.

Угода, укладена переговорниками ЄС у четвер увечері, є першою угодою блоку, яку виконавча комісія створила задля досягнення мети скорочення викидів парникових газів на 55% за це десятиліття.

"Це історичне рішення, оскільки воно вперше визначає чіткий шлях декарбонізації - з цілями на 2025, 2030 і 2035 роки і відповідає нашій меті досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року", - сказав Паскаль Канфін, голова комітету з навколишнього середовища.

Відповідно до угоди, автовиробники повинні скоротити викиди нових автомобілів, що продаються в 2030 році, на 55% порівняно з 2021 роком, перш ніж досягти 100-відсоткового скорочення через п'ять років.

Європейський парламент заявив, що угода є сигналом перед щорічною конференцією ООН щодо зміни клімату.

За даними ЄС, транспорт є єдиним сектором, у якому викиди парникових газів збільшилися за останні три десятиліття, на 33,5% у період з 1990 до 2019 року. Пасажирські автомобілі є основним забруднювачем, на який припадає 61% загального обсягу викидів CO2 від дорожнього транспорту.

ЄС хоче різко скоротити викиди від транспорту до 2050 року та просувати електромобілі, але звіт зовнішнього аудитора блоку минулого року показав, що у регіоні не вистачає відповідних зарядних станцій.

Доповнення

У 2015 році в Парижі світові лідери домовилися працювати над тим, щоб глобальна температура не підвищувалася більш ніж на 2 градуси Цельсія, а в ідеалі не більше ніж на 1,5 градуса до кінця століття.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі