ukenru
yes-skhvaliv-sektoralni-sanktsiyi-proti-bilorusi-torknutsya-naftovoyi-ta-kaliynoyi-galuzey

ЄС схвалив секторальні санкції проти Білорусі: торкнуться нафтової та калійної галузей

 • 13186 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Країни Європейського Союзу у четвер, 25 червня, схвалили секторальні санкції проти Білорусі у відповідь на в тому числі примусову посадку пасажирського літака Ryanair у Мінську. Про це написав у Twitter кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, передає УНН.

Цитата:

"Секторальні санкції ЄС щодо Білорусі схвалені. Вони завдадуть удар по таких галузях, як нафтова, калійна, банківська, тютюнова і технології стеження", - повідомив журналіст.

Деталі

Він зазначив, що санкції ухвалили через письмову процедуру.

Додамо, наразі в Офіційному журналі ЄС рішення немає.

Санкції ЄС щодо Білорусі

Євросоюз ввів уже чотири пакети санкцій щодо Білорусі, у тому числі за фальсифікацію президентських виборів 9 серпня 2020 року і за репресії щодо учасників протесту, примусову посадку пасажирського літака Ryanair у Мінську. Обмежувальні заходи ЄС щодо Білорусі тепер поширюються в цілому на 166 фізичних осіб, включаючи самого Олександра Лукашенка, та 15 юридичних осіб.

Також 5 червня набули чинності санкції ЄС щодо державних білоруських авіакомпаній. Їм заборонено користуватися повітряним простором і аеропортами Євросоюзу. Також європейським авіакомпаніям рекомендовано уникати перельотів над територією Білорусі.

Цей крок став відповіддю Брюсселя на примусову посадку Мінськом лайнера Ryanair і затримання опозиційного блогера Романа Протасєвіча і його супутниці, росіянки Софії Сапеги.

Українські Національні Новини

Новини Світу