ukenru
yes-skhvaliv-antikrizovi-zakhodi-na-vipadok-brexit-bez-ugodi

ЄС схвалив антикризові заходи на випадок Brexit без угоди

 • 7510 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Рада ЄС сьогодні ухвалила заходи на випадок непередбачених обставин, пов'язаних з виконанням і фінансуванням бюджету ЄС на 2019 рік у разі Brexit без угоди. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу євроінституції.

Метою цих заходів, як повідомляється, є пом'якшення впливу сценарію Brexit без угоди на фінансування у широкому спектрі областей, таких як дослідження та сільське господарство.

"Вони дозволять ЄС продовжувати здійснювати платежі британським бенефіціарам за підписаними контрактами та угодами, прийнятими до дати виходу, поки Велика Британія продовжує виплачувати свій внесок, узгоджений в бюджеті ЄС на 2019 рік", - вказали у Раді ЄС.

Європейський парламент дав свою згоду на ці надзвичайні заходи 17 квітня.

"Сценарій без угоди не впливає на основний принцип, згідно з яким 27 членів ЄС і Велика Британія повинні виконувати фінансові зобов'язання, взяті ними разом. Узгоджені сьогодні заходи допоможуть забезпечити це", - зазначив міністр фінансів головуючої в Раді ЄС Фінляндії Міка Лінтіля.

Нагадаємо, 19 березня Рада ЄС вже ухвалювала низку екстрених заходів на випадок жорсткого Brexit.

Британці на референдумі у червні 2016 року віддали 51,89% голосів за вихід країни з ЄС проти 48,11% голосів противників цього.

Велика Британія повинна була покинути ЄС 29 березня 2019 року, тобто через два роки після подачі письмового повідомлення про вихід. Однак депутати Палати громад парламенту Сполученого Королівства тричі відхилили проект угоди про умови Brexit, якої прем'єр-міністр Тереза ​​Мей досягла під час переговорів з європейськими лідерами. У підсумку ЄС погодився перенести дату Brexit спочатку на квітень-травень, потім - на 31 жовтня.

Українські Національні Новини

Новини Світу