yes-prodovzhiv-sanktsiyi-proti-rosiyi-za-zastosuvannya-khimzbroyi

ЄС продовжив санкції проти росії за застосування хімзброї

 • 251155 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. У четвер Євросоюз на рік продовжив дію обмежувальних заходів за поширення та застосування хімічної зброї. Про це йдеться у рішенні, поширеному у четвер пресслужбою Ради ЄС, пише УНН.

Деталі

Санкції було продовжено до 16 жовтня 2023 року. Чинні наразі заходи стосуються 15 фізичних та двох юридичних осіб. На зазначених осіб накладено заморожування активів, а громадянам та компаніям ЄС заборонено надавати їм кошти. На фізичних осіб додатково поширюється заборона на поїздки, яка не дозволяє їм в'їжджати на територію ЄС або прямувати через неї транзитом.

Контекст

Санкції за застосування хімічної зброї були вперше введені, зокрема, через застосування в британському Солсбері нервово-паралітичної речовини “Новичок” у 2018 році. Зокрема, у санкційному списку є росіяни "Олександр Петров" та "Руслан Боширов", яких Велика Британія звинувачує безпосередньо в атаці.

У списку також російський Державний науково-дослідний інститут органічної хімії та технології, який стоїть за розробкою "Новичка".

Нагадаємо

Колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочку Юлію було отруєно у березні 2018 року нервово-паралітичною речовиною “Новичок”. Слідство у Британії підозрює у отруєнні російських громадян, які приїхали до країни за паспортами на імена Боширова та Петрова. Bellingcat та їхні партнери з розслідувань стверджують, що за цими іменами ховаються офіцери ГРУ Анатолій Чепігу та Олександр Мішкін.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі