yes-pered-samitom-z-ochikuvanymy-rishenniamy-po-ukraini-rozblokuvav-10-mlrd-yevro-dlia-uhorshchyny

ЄС перед самітом з очікуваними рішеннями по Україні розблокував 10 млрд євро для Угорщини

 • 31431 переглядiв

Європейська комісія в середу оголосила про розблокування понад 10 мільярдів євро коштів ЄС для Угорщини, напередодні важливого саміту ЄС, де позиція Будапешта  розглядається як головна потенційна перешкода для рішень щодо України, передає УНН.

У повідомленні Єврокомісії зазначається, що Будапешт вжив заходів, які зобов'язувався, у частині забезпечення незалежності судової влади.

"Це означає, що частина... фінансування більше не буде заблокована, і тому Угорщина може почати вимагати відшкодування приблизно до 10,2 мільярда євро", - вказали у Єврокомісії.

При цьому для Угорщини залишається заблокованим фінансування на близько 21 мільярда євро.

Доповнення

14-15 грудня на саміті 27 лідерів країн-членів ЄС мають вирішити, чи приймати рекомендацію Європейської комісії запросити Україну розпочати переговори про членство, щойно вона виконає остаточні умови.

Будь-яке таке рішення потребує одностайності 27 членів блоку, при цьому Угорщина розглядається як головна потенційна перешкода. Прем'єр-міністр Угорщини, як вказувало Reuters, неодноразово заявляв, що Угорщина не підтримає пропозицію Єврокомісії.

ЄС у грудні минулого року заморозив 22 мільярди євро у фондах гуртування (Cohesion Fund), виділених Угорщині, після того, як вирішив, що вона не дотримується правил, що захищають права людини та верховенство закону.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    ППО працює на Київщині через загрозу атаки БпЛА

     • 60728 переглядiв

    У Києві оголошено повітряну тривогу

     • 81391 переглядiв

    У Києві оголошено повітряну тривогу: працює ППО

     • 42349 переглядiв

    Новини по темі

    Нічна атака рф на Херсон: постраждала 80-річна жінка

     • 31039 переглядiв

    У Мелітополі вранці пролунав вибув - Федоров

     • 33700 переглядiв