ukenru
yes-importuye-z-ukrayini-dorogi-vidi-kuryatini

ЄС імпортує з України дорогі види курятини

 • 9917 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Україна є одним з головних постачальників курячих продуктів в ЄС. Про це йдеться на сайті Європейської комісії, передає УНН.

Уточнюється, що ЄС купує в України дорогі види курятини. При цьому, на експорт європейці відправляють більш дешеве м'ясо птиці.

"ЄС імпортує продукти птахівництва високої вартості, включаючи грудинку й інші м'ясопродукти, в основному з Бразилії, Таїланду і України, у той час як ЄС експортує курячі продукти нижчої вартості", - йдеться в повідомленні.

Сьогодні Європейський Союз - один з найбільших у світі виробників м'яса птиці. Річний обсяг виробництва курятини країнами ЄС становить 14,5 млн тонн.

"Куряча галузь дає основу для розвитку птахівничого сектора, гарантуючи рівні умови для виробників в ЄС і забезпечуючи якість продукції, яка задовольняє очікування споживачів", - йдеться в повідомленні.

У списку найбільших виробників курятини Європа займає третє місце, поступаючись США і Бразилії.

"Птах вирощується у всіх державах-членах ЄС, але більше 70% м'яса птиці ЄС проводиться в шести країнах: Польщі, Великобританії, Франції, Німеччини, Іспанії та Італії", - йдеться в повідомленні.

Раніше УНН повідомляв, що Україна минулого року піднялася на 6-е місце у світовому рейтингу постачальників курятини, обійшовши Росію і Канаду. В ЄС Україна стабільно посідає третє місце серед експортерів, поступаючись тільки Бразилії і Таїланду.

Минулого тижня також стало відомо, що Єврокомісія планує як мінімум удвічі збільшити імпортні квоти для української курятини. Міжнародна преса пов'язує цей безпрецедентний крок ЄК знову ж з Юрієм Косюком (МХП), який "своїм геніальним ходом" розворушив всю Європу. Детальніше про це читайте в матеріалі УНН.

Українські Національні Новини

Економіка