yes-hotovyi-dopomohty-ukraini-v-rozsliduvanni-ekolohichnykh-zlochyniv-rosii-predstavnyk-yevrokomisii

ЄС готовий допомогти Україні в розслідуванні екологічних злочинів росії - представник Єврокомісії

 • 27228 переглядiв

Європейська комісія готова допомогти Україні в розслідуванні екологічних злочинів росії, домагаючись відновлення і компенсації, де це можливо, каже представник Комісії Нільс Берндт. Складність правового контексту створює проблеми для отримання компенсації, Проте ЄС готові допомогти Україні у вирішенні цього питання.

Єврокомісія та профільні органи країн-членів ЄС готові допомогти Україні в розслідуванні екологічних злочинів росії. У цьому запевнив заступник генерального директора директорату Єврокомісії з питань юстиції Нільс Берндт у коментарі виданню Deutsche Welle, передає УНН.

Крім притягнення до відповідальності, наша мета повинна полягати насамперед у відновленні навколишнього середовища в тих випадках, де це можливо. А там, де це зробити не можна, необхідно вимагати компенсації (від росії. - ред.).

- підсумував представник Єврокомісії.

Деталі

Представник Єврокомісії зазначив, що в сучасній історії є випадки, коли країни отримували компенсацію за заподіяну їм екологічну шкоду внаслідок військових конфліктів. внаслідок воєнних конфліктів.

Однак, масштаби ймовірних екологічних злочинів, скоєних в Україні росіянами - "величезні". І тому поки не ясно, як буде реалізовані ці компенсації, бо "правовий контекст цих злочинів не дуже чіткий", - резюмував Берндт

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ековідновлення України піде не менше 20 років - Стрілець

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Словенія виділила Україні 1,5 мільйона євро на розмінування

     • 25905 переглядiв