ukenru
yes-gotuye-do-24-lyutogo-desyatiy-paket-sanktsiy-proti-rosiyi-na-10-mlrd-yevro

ЄС готує до 24 лютого десятий пакет санкцій проти росії на 10 млрд євро

 • 793803 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Європейський Союз ухвалить десятий пакет санкцій проти росії до 24 лютого, його вартість складає 10 мільярдів євро. Про це повідомила на пресконференції за підсумками саміту Україна-ЄС Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Російське суспільство та економіка вже платять важку ціну через санкції, які ми на них наклали. Десятий пакет вже на підході. Ми маємо його прийняти до 24 лютого. Його приблизна вартість – 10 мільярдів євро. Це значний пакет санкцій”, – зазначає фон дер Ляєн.

Деталі

За її словами, план полягає у тому, щоб сконцентруватися на технологіях, які можуть, але не повинні бути використанні російською машиною. Іншими словами, ЄС “заглядає глибше у складові, які були знайдені, наприклад, у безпілотниках для того, щоб переконатися, щоб в росії не було доступу до цих технологій для виробництва БПЛА, або постачань з Ірану, які також відслідковуються”.

Президентка Єврокомісії додала, що третя складова, на якій фокусується ЄС у питанні санкцій зосереджена на тому, щоб застосувати всі міри для того, щоб росія не могла діяти в обхід санкцій.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що Європейський союз має намір запровадити 10-й пакет санкцій проти росії у річницю повномасштабного вторгнення. Санкції проти білорусі можуть бути введені раніше.

Українські Національні Новини

Новини Світу