yemenski-piraty-zakhopyly-tanker-poviazanyi-z-izrailem

Єменські пірати захопили танкер, пов'язаний з Ізраїлем

 • 42362 переглядiв

Пірати захопили судно Central Park з багатонаціональним екіпажем біля узбережжя Ємену. Про інцидент повідомила компанія Zodiac Maritime, яку пов'язують з ізраїльським мільярдером.

У Аденській затоці біля берегів Ємену зловмисники захопили судно Central Park, яке йшло під ліберійським прапором. Про це повідомляє УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

Керуюча компанія Zodiac Maritime назвала захоплення "інцидентом, пов'язаним із піратством". Представник американського оборонного відомства на умовах анонімності підтвердив факт нападу в коментарі Associated Press, але поки немає інформації про те, яке саме угрупування стоїть за нападом.

Наразі пріоритетом є безпека 22 членів екіпажу, які перебувають на борту судна. На судні, керованому турецькою компанією, перебуває багатонаціональний екіпаж, що складається з громадян Росії, В'єтнаму, Болгарії, Індії, Грузії та Філіппін. Судно перевозить повний вантаж фосфорної кислоти

- йдеться в заяві Zodiac.

Аssociated Press пише, що лондонська компанія Zodiac Maritime є частиною Zodiac Group ізраїльського мільярдера Еяля Офера. Раніше на судна цієї компанії вже чинилися напади, у тому числі за допомогою дронів, які пов’язують з напруженими стосунками Ізраїлю та Ірану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль розгортає військові кораблі в Червоному морі через атаку єменських хуситів

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Єменські пірати захопили танкер, пов'язаний з Ізраїлем

     • 42362 переглядiв