yaroslava-yurchyshyna-pryznacheno-holovoiu-komitetu-verkhovnoi-rady-ukrainy-z-pytan-svobody-slova

Ярослава Юрчишина призначено головою Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова

 • 50654 переглядiв

Ярослав Юрчишин був призначений Верховною Радою новим головою Комітету Верховної Ради з питань свободи слова, його кандидатуру підтримали 247 народних депутатів. Він замінив на цій посаді Нестора Шуфрича, який був звинувачений у державній зраді та відсторонений від посади.

Парламентарі призначили Ярослава Юрчишина, народного депутата від фракції "Голос" на посаду голови Комітету ВР з питань свободи слова. Про рішення повідомив інший нардеп з тої ж фракції, що й Юрчишин – Ярослав Железняк, передає УНН.

Рада призначила мого колегу по фракції Ярослава Юрчишина Головою Комітету ВРУ з питань свободи слова.

– повідомив Железняк.

Деталі

За ухвалення кандидатури Юрчишина на пост глави комітету ВР з питань свободи слова проголосували 247 народних депутатів під час пленарного засідання у суботу

Таким в чином, за підрахунками Железняка, в цьому Комітеті вже 4-и члени.

Голова – Юрчишин; Заступник – Брагар; Секретар – Швець; Ну і простий член - Шуфрич… але він поки ходити на засідання не зможе). 

 – іронізував щодо ексочільник комітету Железняк.

Нагадаємо

Раніше посаду голови парламентського комітету з питань свободи слова обіймав Нестор Шуфрич (член група "Платформа за життя" – ред.). Однак, 20 вересня Верховна Рада відкликала народного депутата з займаної посади. Адже 15 вересня Печерський райсуд Києва обрав для Шуфрича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів без права внесення застави. Нестору Шуфричу закидають звинувачення у держзраді. Його взяли під варту безпосередньо в залі суду. 

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі