yaponiya-pereglyane-pidvischennyam-viku-zgodi-z-13-do-16-rokiv

Японія перегляне підвищенням віку згоди з 13 до 16 років

 • 1048970 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. У п'ятницю колегія міністерства юстиції Японії запропонувала підвищити вік згоди в країні, який наразі є одним із найнижчих у світі та становить лише 13 років, у рамках капітального перегляду законодавства про злочини на сексуальному ґрунті. Про це УНН інформує з посиланням на Nippon.

Деталі

Підвищення віку згоди до 16 років є частиною пакету реформ, які також уточнять вимоги судового переслідування за зґвалтування та криміналізують вуайєризм.

Рекомендації, представлені міністру юстиції, з'явилися після серії виправдувальних вироків у справі про згвалтування, що викликали обурення, і ляжуть в основу проекту поправок, який може бути прийнятий парламентом наприкінці цього року.

Підліткові пари, різниця у віці яких становить не більше п'яти років, будуть звільнені від судового переслідування, якщо обидва партнери віком від 13 років.

Востаннє Японія переглядала свій кримінальний кодекс про сексуальні злочини у 2017 році, вперше за більш як сторіччя, але учасники кампанії заявили, що реформ було недостатньо.

А у 2019 році низка виправдувальних вироків у справах про зґвалтування спровокувала загальнонаціональні мітинги.

Комісія також запропонувала нове правопорушення, що охоплює акт таємної зйомки будь-кого з сексуальною метою, і продовження терміну давності за сексуальне насильство щодо неповнолітніх.

Додамо

Вік згоди у Японії, найнижчий серед промислово розвинених країн G7, не змінився з його прийняття 1907 року.

Вік згоди становить 16 років у Великій Британії та Південній Кореї, 15 років у Франції та 14 років у Німеччині та Китаї.

Згідно з чинним японським законодавством, діти віком не менше 13 років вважаються здатними дати згоду, а це означає, що сексуальна активність з ними не вважається згвалтуванням згідно із законом. Це означає, що навіть підлітки, які пережили зґвалтування, стикаються з такими ж високими бар'єрами для переслідування злочинців, як і дорослі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Японія перегляне підвищенням віку згоди з 13 до 16 років

     • 1048970 переглядiв

    У рф зникла учасниця Pussy Riot Ріта Флорес

     • 584063 переглядiв

    Пентагон: перша група українців пройшла навчання у Німеччині

     • 523244 переглядiв

    В Болгарії знайшли вантажівку з тілами 18 мігрантів

     • 513860 переглядiв