ukenru
yaponiya-nadala-ukrayini-2-85-mln-dolariv-na-sotsialni-poslugi-dlya-tridtsyati-otg

Японія надала Україні 2,85 млн доларів на соціальні послуги для тридцяти ОТГ

 • 20457 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Проект з надання соціальних послуг у громаді отримав фінансування у розмірі 2,85 млн дол. за рахунок грантових коштів, виділених Японським фондом соціального розвитку, які були надані уряду України Світовим банком. Про це повідомила на прес-конференції директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен, передає кореспондент УНН.

"Той проект, який ми запускаємо сьогодні - надання соціальних послуг у громаді має на меті надавати послуги соціального захисту 30 ОТГ, що розташовані в Одеській і Тернопільській областях. Ми розраховуємо, що він охопить 75 тисяч осіб. Проект впроваджуватиметься до 2022 року", - зауважила Сату Кахконен.

Зауважимо, проект фінансувати мікро-проекти громад, спрямовані на поліпшення охоплення послугами вразливих груп, таких як літні люди, з особливими потребами, сім'ї, що належать до групи ризику тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держаудитслужба розпочне з 2019 року перевірку використання грантів ЄС

В рамках таких проектів органи місцевого самоврядування зможуть надавати пріоритетні послуги, що мають найбільший попит серед вразливих верст громадян, через різних надавачів послуг, в тому числі недержавні організації, приватних та комунальних надавачів послуг.

Ці мікро-проекти можуть включати послуги з обслуговування у себе вдома літніх людей, молодіжні центри, центри денного догляду для людей з особливими потребами або дітей, інші види догляду. Для впровадження мікропроектів буде обрано 10 громад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські науковці з 2014 року отримали від ЄС гранти на 1,7 млн євро

Жодних внесків з місцевих бюджетів не очікується. Однак місцеві органи самоврядування мають взяти на себе зобов'язання профінансувати 100% поточних витрат на надання послуг протягом щонайменше трьох років після впровадження мікро-проектів.

Українські Національні Новини

Економіка