ukenru
yakscho-voni-khochut-viyikhati-to-mayut-povernutisya-z-rezultatom-dlya-derzhavi-zelenskiy-schodo-zaboroni-chinovnikam-viyizhdzhati-za-kordon

Якщо вони хочуть виїхати, то мають повернутися з результатом для держави: Зеленський щодо заборони чиновникам виїжджати за кордон

 • 278463 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський пояснив рішення щодо заборони чиновникам та політичним діячам виїжджати за кордон під час війни, заявивши, що якщо вони мають бажання виїхати за кордон, то зобов'язані повернутися з результатом для України. В іншому випадку такі діячі є “гастролерами”. Про це Голова Держави сказав під час спілкування з журналістами, передає УНН.

Цитата

"Усі - депутати - не депутати, президенти - не президенти - не виїжджають. Я це своїм прикладом показую. Не тому, що я найкращий. Ні, тому що якщо я буду виїжджати, то й вони мають право. Виїжджають тільки у тих випадках, коли ці зустрічі стосуються суто України, ситуації з війною. І на це є три причини: санкції, фінанси, зброя. Будь-хто може виїжджати (щодо вирішення цих питань - ред.). А більше не можна політикам виїжджати", - зазначив Президент.

Деталі

Зеленський зауважив, що раніше було прийнято рішення про те, що чиновники не виїжджають з держави. Він додав, що при цьому не має ні до кого претензій, та не цікавиться навіть політичними зверненнями, які надходять до нього з цих питань.

"На самому початку (війни - ред.) ми домовилися, що ми всі на місці. Ми всі довіряємо одне одному, ми забули все, що було раніше, на місці працюємо на державу і на перемогу. Я вважаю, що це найголовніше. А потім у нас дехто почав на рівні місцевих влад, місцевих СБУ, прокурорів і депутатів тощо - бігти. Хочу нагадати, що в тих чи інших окупованих частинах нашої держави - просто бігли. Тому було прийнято рішення, що ніхто нікуди не біжить і не кидає, бо якщо хтось кудись виїжджає, то він - дезертир, ось і все", - уточнив Президент.

За його словами, в Україні є багато людей, які “били себе у груди”, і казали, що їх треба випустити за кордон.

"І там різні були люди. Були і прокурори, і СБУшники, і депутати різного рівня, колишні і сьогоднішні. Хтось вивозив гроші, хтось ще щось. Хтось якісь картини вивозив", - продовжив Зеленський.

Зеленський навів приклад, шо постфактум дізнався про те, що один з чиновників вивозив гроші у сумках гроші за кордон.

"А навіщо потім зворотно тут їх бачити? На яку вони державу працюють? Якщо вони у сумках гроші вивезли... Ніхто нікому нічого не блокує, навпаки - якщо хочуть поїхати, то нехай їдуть, але для чого потім повертатися? Ти з результатом повертаєшся або ти гастролер? Я вважаю, що це - гастролери", - заявив Зеленський.

"У мене немає бажання, сил і енергії боротися політично з кимось. Я не бачу в цьому навіть змісту і розумної поведінки людини. Перш за все Президента. Для чого мені це?", – наголосив Голова Держави.

Доповнення

Наприкінці травня п'ятого президента України, нині народного депутата Петра Порошенка двічі не випустили за кордон.
30 травня він повідомив, що звернувся з відкритим листом до Глави держави Володимира Зеленського та висловив сподівання, що йому не перешкоджатимуть у виїзді до Роттердама.

Після цього політика випустили за кордон.

Сьогодні соціальні мережі та ЗМІ повідомили, що колишнього президента побачили у Лондоні на прогулянці з донькою.

Українські Національні Новини

Політика