yakscho-mi-vidstupimo-voni-pidut-dali-zelenskiy-pro-oboronu-bakhmuta

"Якщо ми відступимо – вони підуть далі": Зеленський про оборону Бахмута

 • 670457 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Якщо українські війська залишать місто Бахмут Донецької області, для окупантів відкриється шлях на інші міста на тому напрямку, зокрема, Слов’янськ та Краматорськ. Про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю CNN, передає УНН.

Цитата

“Ми розуміємо, чого хоче досягти росія, їм потрібна хоч якась перемога. Ми розуміємо, що після Бахмута вони можуть піти далі. Вони могли б піти до Краматорська, до Слов’янська – це була б відкрита дорога для росіян після Бахмуту в інші міста на Донецькому напрямку. Тому наші хлопці зараз там і стоять”, – сказав Президент.

Деталі

Зеленський заявив, що його мотиви зберегти місто відрізняються від цілей росії. Окупантам потрібна хоч якась перемога, навіть найменша, яка може коштувати життів цивільних громадян та вщент зруйнованої інфраструктури.

Він додав, що якщо росія зможе “встановити свій маленький прапор” на вершині Бахмута, це дасть їм змогу створити міф, що вони є “потужною армією”.

Як пише CNN, посилаючись на деяких командирів та офіцерів, Бахмут не має значного стратегічного значення, проте його автомобільне сполучення з Краматорськом і Слов’янськом – двома густонаселеними промисловими міськими центрами означає, що ці міста будуть наступними на прицілі в росії, якщо окупанти зможуть взяти під контроль Бахмут.

Але Зеленський відкинув ці побоювання, сказавши, що “ніколи не чув нічого подібного” від своїх командирів.

“Ми маємо думати в першу чергу про свій народ. Військові самі бачать, що ми повинні там залишатися сильними, незважаючи на те, що росія зруйнувала все місто і все там. Військові допомагали дітям, мирним жителям виїжджати з міста – і до сьогоднішнього дня люди виїжджали з Бахмута. Ми всім допомагали”, – доав Президент.

Доповнення

Інститут вивчення війни у черговому звіті повідомив, що битва за Бахмут Донецької області може серйозно виснажити кращі сили пвк "вагнера" та позбавити росію деяких з її найефективніших і найважчих для заміни ударних військ.

Речник Східного угрупування військ Сергій Череватий 5 березня ввечері наголосив, що "Бахмут залишається епіцентром бойових дій", і "Збройні сили України тримають цей населений пункт", "у нас є можливість туди доставляти боєприпаси, провіант, всі необхідні обладнання і вивозити з населеного пункту поранених".

Командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський 6 березня зазначив, що бої за Бахмут досягли найвищого рівня напруження.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Франція страйкує: демонстранти пройшли маршами по всій країні

     • 986214 переглядiв

    Генсек ООН прибув в Україну

     • 895323 переглядiв

    Ймовірно, "приліт": в окупованому Бердянську "гаряче"

     • 1861283 переглядiв

    В Ірані здійснено перші арешти у справі про отруєння школярок

     • 752932 переглядiв