ya-ne-zbirayusya-pogrozhuvati-vsomu-svitu-zaluzhniy-rozkazav-scho-ukrayini-ne-potribno-bagato-litakiv

"Я не збираюсь погрожувати всьому світу": Залужний розказав, що Україні не потрібно багато літаків

 • 2519911 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що для успішного контрнаступу Україні не потрібно багато літаків, достатньо дуже обмеженої кількості. Про це він сказав в оприлюдненому у п'ятницю інтерв'ю The Washington Post, пише УНН.

Деталі

Як пише видання, Залужний занепокоєний питанням, коли західні партнери нададуть України необхідну Збройним Силам зброю, зокрема більше боєприпасів і літаків F-16.

Він заявив, що поки це рішення приймається, щодня помирає багато людей. «Просто тому, що рішення ще не прийнято», - зазначив Залужний.

На командному пункті у Залужного є екран, який показує йому все, що є повітрі в будь-який момент — авіацію країн НАТО на західному кордоні України, свої літаки в небі над Україною і російські на східних краях.

"Скажімо так, кількість літаків, які чергують біля наших західних кордонів, вдвічі перевищує кількість російських літаків, які руйнують наші позиції. Чому ми не можемо взяти хоча б третину звідти і перенести сюди?” — запитав Залужний.

Видання зазначає, що оскільки російський сучасніший парк Су-35 має значно кращу радіолокаційну та ракетну дальність, старіші українські літаки не можуть конкурувати. У результаті війська на землі легко стають цілями.

За словами Залужного, Україні непотрібно багато літаків.

«Ніхто не говорить, що завтра ми повинні переозброїтися і отримати 120 літаків. Мені не потрібно 120 літаків. Я не збираюся погрожувати всьому світу. Було б достатньо дуже обмеженої кількості. Але вони потрібні. Бо іншого шляху немає. Тому що ворог використовує авіацію іншого покоління. Це все одно, що ми б зараз пішли в наступ з луками та стрілами», -сказав Головнокомандувач ЗСУ.

Доповнення

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що для успішного контрнаступу українським військовим необхідно більше літаків, гелікоптерів і переносних зенітно-ракетних комплексів, оскільки у росії є перевага в повітрі.

Питання авіаційної коаліції було одним з ключових на останньому засіданні Контактної групи з питань оборони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це не шоу, кожен метр дається кров'ю": Залужний розповів, що дратує у коментарях про наступ

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Угоди "територія в обмін на мир" примітивні - Подоляк

     • 617814 переглядiв