ukenru
wsj-u-ssha-opublikuyut-reklamu-z-facebook-povyazanu-z-rosiyskoyu-spravoyu

WSJ: у США опублікують рекламу з Facebook пов'язану з "російською справою"

 • 10106 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Демократи у Спецкомітеті з розвідки Палати представників Конгресу США мають намір опублікувати 3 тис. рекламних оголошень політичного характеру, розміщених у Facebook на замовлення організації “Агентство інтернет-досліджень” (російська “фабрика тролів”, базується в Санкт-Петербурзі). Про це повідомляє УНН з посиланням на The Wall Street Journal.

За відомостями джерел видання, зазначені матеріали можуть бути опубліковані вже протягом цього або наступного тижня. За версією американської сторони, їх розміщували у соцмережі під час президентських перегонів 2016 року в США, а також після неї. Законодавці мають намір вказати, на які групи населення були націлені оголошення, скільки вони коштували, яка кількість людей їх бачила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цукерберг прокоментував дії РФ у рамках Facebook

У матеріалі наголошується, що в даний час демократи вирішують, чи багато інформації слід надавати громадськості про користувачів, які коментували ці оголошення, розміщували їх на своїх сторінках або відзначали як сподобалися. Раніше республіканці, які мають більшість місць у цьому комітеті, заявили про припинення розслідування щодо втручання РФ в президентські вибори 2016 року. Демократи висловили готовність продовжувати розгляд.

Нагадаємо, в лютому 2018 року влада США висунули офіційні звинувачення проти 13 громадян РФ і трьох російських організацій у спробах втрутитися в американські політичні процеси і хід передвиборної президентської кампанії 2016 року. 

Українські Національні Новини

Політика