ukenru
wp-yovanovich-zvinuvatila-trampa-u-tisku-na-derzhdepartament-z-metoyu-yiyi-zvilnennya

WP: Йованович звинуватила Трампа у тиску на Держдепартамент з метою її звільнення

 • 11494 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Колишній посол США в Україні Марі Йованович під час дачі свідчень у Конгресі заявила, що її відкликання став прямим результатом тиску американського президента Дональда Трампа на Державний департамент. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Washington Post.

Йованович заявила, що цієї весни вона була змушена залишити Україну "наступним літаком". Згодом її відсторонили від посади, а заступник держсекретаря Джон Салліван сказав їй, що, хоча вона нічого поганого не зробила, президент втратив довіру до неї, а Держдеп перебував під великим тиском, щоб усунути її, з літа 2018 року.

Пояснюючи своє звільнення, вона повідомила про місяці критики з боку особистого адвоката Трампа Руді Джуліані, який звинуватив її в особистому негативному ставленні до президента і прагненні захистити інтереси колишнього віце-президента Джо Байдена і його сина Хантера, який працював у раді директорів компанії Burisma.

Йованович також зазначила, що думка про те, що вона нелояльна до Дональда Трампа є вигаданою.

Експосол заявила, що після того, як їй наказали залишити Україну, вона зустрілася з заступником держсекретаря, "який повідомив мені про скорочення мого терміну".

Раніше повідомлялося, що колишній посол США в Україні Марі Йованович була відсторонена від посади після того, як вона відмовилася передавати українській владі прохання адвоката президента США Руді Джуліані про проведення розслідувань щодо Джо Байдена.

Українські Національні Новини

Політика