vykryto-mizhrehionalnyi-kanal-zbutu-narkotykiv-ta-psykhotropiv-14-zatrymanykh-vylucheno-tovaru-na-ponad-115-mln-hryven

Викрито міжрегіональний канал збуту наркотиків та психотропів: 14 затриманих, вилучено "товару" на понад 11,5 млн гривень

 • 11988 переглядiв

Правоохоронці припинили діяльність наркоугруповання, що діяло в 8 областях України. Вилучено наркотиків на понад 11,5 млн грн, затримано 14 осіб, щомісячний дохід групи складав понад 10 млн грн.

Правоохоронці викрили та припинили діяльність міжрегіональної організованої групи, яка налагодила канал наркоторгівлі на території України. Затримано 14 учасників і вилучено "товару" на понад 11,5 млн гривень. Про це повідомила пресслужба Офісу Генпрокурора, передає УНН.

Деталі

За даними слідства, організував наркобізнес 25-річний житель Дніпра. Учасники організованої групи займалися виробництвом та торгівлею Альфа-PVP і амфетаміну, а також канабісу.

Наркоторговці діяли на території столиці, Харківської, Сумської, Донецької, Одеської, Київської, Дніпропетровської, Чернівецької та Миколаївської областей.

Вони пропонували та збували свою "продукцію" через розгалужену мережу Telegram-каналів. Продавали наркотики без особистих зустрічей з клієнтами – шляхом так званих "закладок".

Кожен з учасників міжрегіональної групи відповідав за свій напрям роботи – постачання, зберігання "товару", подальший збут і легалізацію коштів, отриманих від наркотрафіку.

У столиці затримано наркоділків, які зберігали наркотичні речовини у особливо великих розмірах12.07.24, 17:42

За даними Офісу Генпрокурора, орієнтовний дохід учасників наркоугруповання складав понад 10 млн грн щомісяця.

Правоохоронці провели у цих регіонах 50 обшуків. Із незаконного обігу вилучили майже 20 кг солей Альфа-PVР, амфетаміну, мефедрону, канабісу, пігулок MDMA, 200 штук марок LSD.

Вартість вилучених наркотиків та психотропів за цінами "чорного" ринку становить понад 11,5 млн грн.

Крім того, вилучено зброю та набої до неї, 8 автомобілів вартістю понад 200 тис доларів США, грошові кошти в сумі 47 600 доларів США, 9200 євро, 393 580 гривень, 10000 польських злотих.

На Вінниччині викрито потужну нарколабораторію з мільйонними прибутками11.07.24, 13:47

Затримано 14 учасників міжрегіональної організованої групи. Їм повідомлено про підозру у виготовленні психотропних речовин та наркотичних засобів, а також їх збуті (ч. 2 та ч. 3 ст. 307 КК України).

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі