ukenru
vyetnam-planuye-cherez-rik-pochati-vipusk-svoyeyi-vaktsini-vid-koronavirusu

В'єтнам планує через рік почати випуск своєї вакцини від коронавірусу

 • 17699 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. В'єтнам не пізніше червня 2022 року розпочне серійне виробництво своєї власної вакцини від коронавірусу. Про це пише УНН з посиланням на заяву прем'єр-міністра В'єтнаму Фам Мінь Чина, яку цитує Bloomberg.

Деталі

Свою заяву прем'єр-міністр республіки зробив на зустрічі з представниками чотирьох в'єтнамських організацій, які займаються розробкою вакцини.

"Необхідно прискорити отримання технологій виробництва вакцин, а також тестування та виробництво вітчизняних вакцин проти COVID-19, щоб В'єтнам міг приступити до випуску вакцини не пізніше червня 2022 року", - заявив Фам Мінь Чинь.

Створенням вакцин від COVID-19 в республіці займаються чотири установи: фармацевтична компанія Nanogen, Інститут вакцин і медичних біологічних препаратів, компанія з виробництва вакцин і біопрепаратів і Дослідницький центр з виробництва вакцин та медичних біопрепаратів.

Найбільших успіхів досягла Nanogen, препарат якої проходить третю фазу клінічних випробувань.

В'єтнам планує закупити 150 млн доз вакцин інших виробників. В'єтнам домовився про постачання російської вакцини "Супутник V", британсько-шведської AstraZeneca, американських Pfizer і Moderna.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У В'єтнамі виявили гібрид індійського і британського варіантів коронавірусу

Доповнення

Рівень захворюваності та смертності від COVID-19 у В'єтнамі один з найнижчих в світі.

На 25 червня 2021 року в В'єтнамі зафіксовано 14 323 випадків зараження COVID-19. За останню добу кількість заражених зросла на 207 осіб.

Загальна кількість смертей від коронавірусної інфекції в В'єтнамі становить 72 людини.

В активній фазі хвороби перебувають 8 492 особи. Рівень летальності: 0,50%.

Українські Національні Новини

Новини Світу