vybory-u-ssha-usi-demokratychnykh-partii-pidtrymuiut-harris-reuters

Вибори у США: очільники Демократичної партії в усіх штатах підтримають Гарріс – Reuters

 • 12254 переглядiв

Лідери Демократичної партії усіх штатів підтримали віцепрезидентку Камалу Гарріс як нову кандидатку в президенти. Це сталося після того, як Джо Байден оголосив про свій вихід з президентських перегонів.

Голови Демократичної партії по штатах у неділю, 21 липня, підтримали віцепрезидентку Камалу Гарріс як нову кандидатку в президенти від партії, що боротиметься з кандидатом від республіканців і колишнім президентом Дональдом Трампом. Про це УНН повідомляє із посиланням на Reuters.

Деталі

Як зазначається, очільники Демократичної партії провели конференц-дзвінок після того, як президент Джо Байден оголосив, що виходить з передвиборчих перегонів.

"Після заяви президента Байдена наші члени негайно зібралися, щоб об'єднатися за кандидатом, який має досвід перемоги на складних виборах і є перевіреним лідером із питань, що важливі для американців: репродуктивна свобода, запобігання насильству із застосуванням зброї, захист клімату, реформа правосуддя та відновлення економіки. Ця людина - наш чинний віцепрезидент Камала Гарріс", - сказав у своїй заяві президент Асоціації демократичних комітетів штатів Кен Мартін.

Раніше агентство Reuters повідомило, що група підтримала кандидатуру віцепрезидента, а одне з джерел заявило про "повну підтримку" її висування на перше місце.

Багато демократів швидко підтримали Гарріс як кандидата в президенти від партії проти Трампа на виборах у листопаді, але деякі впливові члени партії, включно з колишнім спікером Палати представників Ненсі Пелосі, зберігали мовчання.

Зеленський подякував Байдену за підтримку України після його відмови від виборів 202422.07.24, 05:54

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі