ukenru
vtorgnennya-rf-na-kiyivschini-vzhe-viyavili-tila-1150-mirnikh-zhiteliv

Вторгнення рф: на Київщині вже виявили тіла 1150 мирних жителів

 • 95958 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. З початку російського вторгнення в Київській області було виявлено тіла 1150 мирних жителів, повідомив начальник ГУНП в області Андрій Нєбитов, якого цитує пресслужба поліції, пише УНН.

Правоохоронці встановлюють загиблих внаслідок бойових дій та виявляють місця захоронення громадян, що загинули в ході бойових дій та окупації.

Цитата

"На Київщині за результатами проведення відпрацювання поліцейські виявили та оглянули 1150 тіл загиблих цивільних громадян. Знайдені тіла було доставлено до судово-медичних установ. Хочу підкреслити, що це були саме цивільні громадяни - які не мали жодного відношення до військових чи територіальної оборони. У багатьох людей виявлені кульові поранення", - зазначив Нєбитов.

Доповнення

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch зібрала докази воєнних злочинів у місті Буча Київської області, де 2 квітня було виявлено трупи людей у ​​цивільному одязі, деякі - зі зв'язаними за спиною руками, після відходу російських загарбників.

Мер Бучі Анатолій Федорук повідомив, що у Бучі, що під Києвом, яка була тимчасово зайнята російськими військами після вторгнення рф, виявили тіла 412 загиблих та померлих жителів, після відходу звідти окупантів. Це означає, що кожен третій загиблий в Київській області – з Бучі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП