ukenru
vstup-2023-zamist-zno-bude-multitest-ministr

Вступ-2023: замість ЗНО буде мультитест - міністр

 • 6021633 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. У 2023 році учні 11-х класів звільняються від складання ДПА, вступники складатимуть національний мультипредметний тест (НМТ), що заміняє ЗНО, відповідне рішення ухвалила Верховна Рада, повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет у Telegram, пише УНН.

Цитата

"Народні депутати підтримали урядовий проєкт Закону України, який визначає формат вступу у 2023 році. «За» проголосували 285 депутатів. Отже, учні 11-х класів звільняються від складання ДПА. Вступне випробування для здобуття вищої освіти проводитиметься у форматі НМТ", - повідомив міністр.

Деталі

Як повідомив Шкарлет, НМТ міститиме завдання з трьох предметів. Два обов’язкові предмети: українська мова і математика. На вибір вступника один предмет: історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія.

"Надважливо, що тестування відбуватиметься протягом одного дня. Безпека була, є і буде на першому місці", - наголосив він.

Доповнення

Цього року вступники зможуть подати до 20 заяв, але не більше ніж 5 заяв на місця держзамовлення. Окрім того, конкурсний бал повинен становити щонайменше 130. Проте, ці вимоги не застосовуватимуться до дітей загиблих захисників і захисниць України.

Українські Національні Новини

Політика