ukenru
vr-zrivnyaye-prava-n-savchenko-z-pravami-inshikh-delegativ-u-parye-v-aryev

ВР зрівняє права Н.Савченко з правами інших делегатів у ПАРЄ - В.Ар'єв

 • 11720 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Верховна Рада зрівняє права нардепа Надії Савченко з правами інших українських делегатів у Парламентській асамблеї Ради Європи. Про це заявив голова делегації України в ПАРЄ Володимир Ар'єв в ефірі "112 Україна", передає УНН.

"Завтра буде розглянуто постанову, оскільки вимога ПАРЄ, щоб всі члени делегації мали однаковий рівень представництва і відповідну процедуру призначення. Щодо Надії Савченко, поки вона була в тюрмі, діяла окрема постанова, і таку Ad hoc процедуру всі визнали. Сьогодні, коли ситуація змінилася і Савченко є повноправним членом парламенту України на волі, то ми сьогодні ініціювали в комітеті з закордонних справ проект постанови, завтра його, очевидно, буде розглянуто, щоб п. 2, яким Надія Савченко закріплювалася членом делегації, був скасований. Потім щодо її перебування в делегації вже буде ухвалювати рішення комітет із закордонних справ, так само, як щодо інших делегатів ПАРЄ", - сказав В.Ар'єв.

У відповідь на питання, чи означає це однозначне виключення Надії Савченко, він відповів негативно.

"Ні. Це означатиме, що рішення щодо її присутності в делегації нарівні з іншими членами делегації будуть приймати комітет із закордонних справ, можливо, вже завтра на засіданні. Зрівняємо всіх у правах, оскільки тепер у всіх рівні умови", - уточнив В.Ар'єв.

Нагадаємо, 22 грудня на засіданні парламенту буде вирішено чи виключать нардепа Надію Савченко зі складу української делегації в ПАРЄ.

Українські Національні Новини

Політика