ukenru
vr-viznala-nezalezhnist-chechenskoyi-respubliki

ВР визнала суверенітет Чеченської Республіки Ічкерія

 • 334254 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Верховна Рада України визнала Чеченську Республіку Ічкерія тимчасово окупованою росією і засудила геноцид чеченського народу. Про це в Telegram повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, інформує УНН.

За відповідну постанову №8132 проголосувало 287 нардепів.

Цитата

"Рада визнала Чеченську Республіку Ічкерія – тимчасово окупованою росією! Також парламент засудив вчинення геноциду чеченського народу", – написав Гончаренко.

Деталі

У постанові йдеться, що Верховна Рада засуджує міжнародні злочини, які здійснила росія проти Чеченської Республіки Ічкерія під час першої (1994-1996) та другої (1999-2009) війн.

Також український парламент закликав держави-члени ООН та міжнародні організації забезпечити розслідування цих злочинів на території окупованої Ічкерії.

"Прийняття цієї постанови підкреслить підтримку з боку України прагнення чеченського народу до незалежності. Окрім того, засудження міжнародних злочинів, вчинених москвою проти чеченського народу, у тому числі геноциду, сприятиме відновленню історичної справедливості", – зазначили у пояснювальній записці до постанови.

Нагадаємо

Верховна Рада засудила російську окупацію північних територій Японії.

Українські Національні Новини

Політика