ukenru
vr-rekomenduyut-zobovyazati-biznes-pidvischiti-sotssrakhuvannya-pratsivnikiv-pri-pozhezhakh-ta-avariyakh

ВР рекомендують зобов’язати бізнес підвищити соцстрахування працівників при пожежах та аваріях

 • 13818 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував ВРУ ухвалити за основу законопроект №3361 щодо відповідальності бізнесу та страхування осіб, які отримали травми через аварії чи пожежі. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбі апарату ВРУ.

"Члени комітету на засіданні 20 травня розглянули проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перших кроків дерегуляції бізнесу шляхом страхування цивільної відповідальності" №3361", - йдеться у повідомленні.

Так, під час обговорення законопроекту члени комітету зазначили, що його метою є підвищення рівня соціального захисту населення у разі отримання шкоди життю та здоров’ю в результаті аварій та пожеж.

Зазначається, що у законопроекті пропонується скасувати планові перевірки щодо дотримання правил пожежної і техногенної безпеки у разі наявності полісу страхування. Суб’єкти господарювання зможуть укладати страхові поліси на випадок пожеж, що дозволить скасувати державні перевірки пожежної безпеки щонайменше на строк дії договору, максимум на 6-10 років", - йдеться у повідомленні.

За словами членів комітету, це дозволить гарантувати захист та відшкодування громадянам у разі непередбачуваних ситуацій та убезпечити бізнес від потенційних зловживань контролюючих органів.

"За результатами обговорення члени Комітету прийняли рішення рекомендувати парламенту прийняти законопроект №3361 за основу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за інформацією Соцстраху, кількість нещасних випадків на виробництві у січні-березні цього року зменшилась на 25,2% проти аналогічного періоду минулого року - до 907.

Українські Національні Новини

Політика