ukenru
vr-pidtrimala-prezidentskiy-zakonoproekt-pro-diyalnist-slidchikh-u-zoni-oos

ВР підтримала президентський законопроект про діяльність слідчих у зоні ООС

 • 11930 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект, поданий на розгляд парламенту Президентом України, яким пропонується врегулювати допуск представників слідчих органів на Донбасі, передає кореспондент УНН.

Документом, який підтримали 292 нардепи, пропонується внести зміни до ЗУ "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" щодо допуску дізнавачів, слідчих та прокурорів до району здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях. Законопроектом фактично надається можливість представників досудового слідства вчиняти слідчі дії на території проведення ООС.

Законопроект отримав попередньо схвальні відгуки профільного комітету ВР та експертного управління парламенту.

Вказується, що документ спрямований на виправлення ситуації, яка є на сьогодні і яка не дозволяє слідчим вчасне документування фактів агресії РФ.

Президент України Володимир Зеленський раніше пропонував Верховній Раді внести зміни до законодавства щодо допуску дізнавачів, слідчих та прокурорів до району здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Українські Національні Новини

Політика