vpershe-v-istorii-u-den-khalvinhu-btc-dokhody-vid-maininhu-bitcoin-perevyshchyly-poznachku-v-100-mln-dolariv

Вперше в історії: у день халвінгу BTC доходи від майнінгу Bitcoin перевищили позначку в 100 млн доларів

 • 20211 переглядiв

Майнери біткойна заробили рекордний денний дохід у розмірі $107,7 млн 20 квітня, в день останньої події, пов'язаної з халвінгом біткойна, завдяки високим комісіям за транзакції, які сплачували користувачі, що прагнули стати частиною історичного блоку.

Дохід, отриманий від майнінгу біткойнів (BTC), вперше досягнув понад 100 мільйонів доларів, встановивши рекордний денний прибуток під час дня халвінгу біткойнів 20 квітня, передає УНН з посиланням на Сointelegraph.

Деталі

20 квітня майнери біткойнів заробили 107,7 мільйона доларів США, через майнінг та транзакційним комісіям, оскільки учасники спільноти готові були заплатити високі суми за реєстрацію своїх транзакцій в блоку номер 840 000. Інвестори, бажаючи стати частиною історії біткойна, витратили 37,7 BTC (що дорівнює 2,4 мільйона доларів) на комісії, щоб забезпечити місце в обмеженому блоку, що стало причиною четвертої халвінг-події. Блок вмістив 3 050 транзакцій, із середньою комісією близько 800 доларів за транзакцію. Високі комісії були викликані змаганням за запис та гравіювання рідкісних сатоші у халвінг-блоці. Значна активність також була пов'язана з запуском нового протоколу Runes Protocol від Кейсі Родармора, творця Bitcoin Ordinals, який стартував у день халвінгу.

Попередній рекорд доходів для майнерів біткойнів був встановлений 11 березня і становив 78,7 мільйона доларів, коли ціна на біткойн досягла нової вершини в 71 415 доларів. Цей стрибок доходів був тісно пов'язаний з ринковою вартістю біткойна, оскільки майнери одержують нагороду у вигляді BTC за верифікацію транзакцій в блокчейні.

Халвінг біткойна, що відбувся 20 квітня, учетверте знизив нагороду за майнінг на 50%, зменшивши її до 3,125 BTC за кожен видобутий блок, до наступного зниження винагороди при черговому халвінгу.

Після зменшення ажіотажу навколо халвінгу BTC, середня комісія за транзакції в мережі Bitcoin значно знизилася. Вже на наступний день після того, як було встановлено рекордну середню вартість у $128, комісії різко впали.

"Крипта для чайників". Частина 2: що таке халвінг, та чому він викликає переполох на ринку криптовалют25.03.24, 14:55

Ірина Колеснік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Обрали бетон замість газових електростанцій та Patriot - Фокус

     • 76658 переглядiв