vozziednannia-kytaiu-z-taivanem-nemynuche-si-tszinpin-u-novorichnomu-zvernenni

“Воззʼєднання” Китаю з Тайванем неминуче - Сі Цзіньпін у новорічному зверненні

 • 33504 переглядiв

Сі Цзіньпін заявляє про неминуче "возз'єднання" Китаю з Тайванем більш рішучим тоном, ніж у попередні роки.

Президент Китаю Сі Цзіньпін в новорічній промові заявив, що "возз’єднання" Китаю з Тайванем неминуче. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Як повідомляє видання, президент Сі Цзіньпін у своїй новорічній промові заявив, що "возз’єднання" Китаю з Тайванем неминуче, вражаючи різкішим тоном, ніж минулого року.

Зазначається, що Китай вважає Тайвань своєю "священною територією" і ніколи не відмовлявся від застосування сили, щоб поставити його під контроль Китаю, хоча Сі не згадав про військові загрози у своїй промові, яка транслювалася на державному телебаченні.

"Возз’єднання батьківщини є історичною неминучістю", - сказав Сі Цзіньпін, хоча в офіційному англійському перекладі, опублікованому інформаційним агентством Сіньхуа, використано більш просту фразу: "Китай, безумовно, возз’єднається".

"Співвітчизники по обидва боки Тайванської протоки повинні бути пов’язані загальним почуттям мети та розділити славу відродження китайської нації", – додав він. В офіційному англійському перекладі написано "всі китайці", а не "співвітчизники".

Нагадаємо

Президент Тайваню Цай Інь-вень наголосила в понеділок, що Тайбей і Пекін повинні навчитися мирно співіснувати і вести довгостроковий діалог.

Павло Башинський

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ООН завершила миротворчу місію в Малі

     • 29312 переглядiв