voyuvali-proti-zsu-do-15-13-i-10-rokiv-zasudzheno-predstavnikiv-tak-zvanikh-dnr-i-lnr

Воювали проти ЗСУ: до 15, 13 і 10 років засуджено представників так званих "днр" і "лнр"

 • 199749 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Три мешканці Луганщини і Донеччини були засуджені до 15, 13 і 10 років позбавлення волі за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, держзраду, участь у терористичній організації, повідомляє Офіс Генпрокурора, передає УНН

Деталі

Перший засуджений добровільно перейшов на бік ворога у лютому 2022 року та вступив до лав так званої «лнр». Він проходив службу у стрілецькому полку «народної міліції» та виконував обов’язки помічника гранатометника. З початку повномасштабного вторгнення воював у населених пунктах Луганської, Донецької, Харківської областей.

Інший зрадник вступив до нзф «днр» у 2015 році. Як стрілкок-зенітник він відстежував повітряні цілі та збивав їх. Воював на позиціях у смт Новогригорівці, селах Нижнє Лозове та Санжарівці. Також проходив контрактну службу у батальйоні «Схід». Як оператор-навідник БМП обстрілював підконтрольні Україні населені пункти Донеччини з бойових позицій с. Спартак Ясинуватського району. У 2021 році «контракт» завершився, проте на початку повномасштабного вторгнення рф його мобілізували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотів зірвати контрудари ЗСУ під Бахмутом: СБУ затримала російського інформатора

Третій засуджений пішов служити стрілком до батальйону територіальної оборони нзф «днр» у травні 2019 року. У камуфльованій формі з вогнепальною зброєю у руках воював проти Збройних Сил України поблизу населених пунктів Василівка та Кам’янка Ясинуватського району. За свою службу на окупантів він отримував грошову винагороду.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Monobank стався масштабний збій

     • 448542 переглядiв

    На Одесу та Миколаїв обрушилися зливи

     • 295996 переглядiв