ukenru
vooz-shtam-omicron-viyavili-vzhe-u-38-krayinakh

ВООЗ: штам Omicron виявили вже у 38 країнах

 • 20997 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. Варіант корнавірусу Omicron був виявлений вже в 38 країнах, заявила у п'ятницю голова технічної групи підрозділу надзвичайних захворювань ВООЗ Марія Ван Керкхове, пише УНН.

Цитата:

"Ми дійсно спостерігаємо зростання темпів росту, ми бачимо, що кількість виявлених випадків Omicron збільшується... У нас є повідомлення про випадки Omicron в 38 країнах у всіх шести регіонах ВООЗ", - сказала на онлайн-сесії відповідей на запитання про ситуацію з коронавірусом Марія Ван Керкхове, яку цитує CNBC.

Деталі

З її слів, "є припущення, що він більш заразний, і нам потрібно зрозуміти, чи є він таким, що більше або менше передається, в порівнянні з "Дельтою", зазначивши, що останній як і раніше домінує у всьому світі.

Ван Керкхове додала, що ще недостатньо даних, що зрозуміти серйозність захворювання, що викликається "Омікроном". За її словами, ранні повідомлення про легкі симптоми в деяких з перших випадків, були засновані на спостереженням за групами студентів університетів, які, як правило, молодші і відчувають більш легкі симптоми, ніж літні люди.

При цьому вона додала, що в Південній Африці зростає кількість госпіталізацій, але офіційні особи з галузі охорони здоров'я ще не помітили підвищеного ризику смерті, але очікують додаткових даних.

Доповнення

Перша людина, інфікована штамом B.1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я 26 листопада назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Новий штам вже був виявлений у декількох європейських країнах, США, Ізраїлі, Гонконгу, Японії, Канаді та Австралії. Багато країн почали обмежувати або забороняти поїздки з країн півдня Африки, щоб приборкати поширення цього варіанту.

Українські Національні Новини

Здоров'я