ukenru
vooz-poperedila-pro-rizik-osinnogo-splesku-koronavirusu-v-yevropi

ВООЗ попередила про ризик осіннього сплеску коронавірусу в Європі

 • 18063 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що кількість нових випадків зараження коронавірусом, госпіталізацій і смертей швидко скорочується по всій Європі, але залишається високим ризик осіннього сплеску захворюваності, на тлі ослаблення обмежень і розвитку більш заразного варіанту Delta, вперше виявленого в Індії. Про це напередодні заявив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге, передає УНН.

Цитата:

"Ми вже бачили це раніше. Протягом минулого літа кількість випадків захворювання поступово зростала в молодших вікових групах, потім перемістилася в старші вікові групи, що привело до руйнівної нової хвилі, локдаунів і загибелі людей восени і взимку 2020 року. Давайте не повторювати цю помилку знову", - вказав Клюге в заяві, оприлюдненій 10 червня.

Деталі

Представник ВООЗ зазначив, що повідомлення про COVID-19 в Європейському регіоні показують, що передача інфекції в громадах триває, що розвивається більш заразний варіант Delta, який до того ж демонструє деяку здатність ухилятися від імунної відповіді, у той час як багато з уразливих груп населення старше 60 років залишаються незахищеними.

У зв'язку з цим Європейське регіональне бюро ВООЗ закликає проявляти обережність в зв'язку зі збільшенням кількості зібрань людей, більшою мобільністю населення, а також великими фестивалями і спортивними турнірами, які відбудуться в найближчі дні і тижні.

Особливо беручи до уваги, що цього тижня близько 36 країн з 53 в регіоні послаблюють обмеження через зниження кількості випадків COVID-19.

Що стосується статистики, то, за даними Клюге, на сьогоднішній день в Європейському регіоні зареєстровано 55 мільйонів підтверджених випадків COVID-19 і 1,2 мільйона летальних випадків. Це 32% зареєстрованих випадків в усьому світі і 31% всіх смертей.

"В цілому, протягом 2 місяців поспіль ми спостерігаємо зниження кількості нових хворих, госпіталізацій і смертей. Минулого тижня було зареєстровано в цілому 368 тисяч нових випадків - п'ята частина щотижневих випадків, зареєстрованих під час недавнього піку в Європі в квітні цього року. Вперше з осені минулого року кількість нових смертей впала нижче 10 тисяч минулого тижня", - зазначив Європейського регіонального бюро ВООЗ.

Наразі, за даними ВООЗ, понад 15% жителів Європейського регіону пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19, причому ця цифра постійно зростає.

"Не дивлячись на те, що частина населення Європейського регіону вже отримала щеплення, ми все ще далекі від того, щоб охопити вакцинацією всіх, хто її потребує, а значить цього літа ситуація залишатиметься нестабільною з урахуванням поширення більш заразних варіантів вірусу", - наголосив Клюге в заяві, поширеній ВООЗ.

Ситуація з коронавірусом в Україні

В Україні зафіксовано вже 2,221 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з щоденним приростом менше 2 тисяч за останній час.

Усі області наразі перебувають "зеленій" зоні за рівнем поширення COVID-19, що передбачає мінімальні обмеження. Як зазначив нещодавно Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, усі епідемічні показники фактично досягли рівня вересня 2020 року – як за кількістю зайнятих ліжок, так і за кількістю активних хворих.

Українські Національні Новини

Суспільство