ukenru
vooz-nova-khvilya-covid-19-mozhe-buti-neminuchoyu-oskilki-delta-variant-okhopit-yevropu

ВООЗ: нова хвиля Covid-19 може бути неминучою, оскільки "Дельта" варіант охопить Європу

 • 20498 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. У четвер Всесвітня організація охорони здоров'я попередила, що нова хвиля зростання випадків коронавірусу може початися в Європі, підкресливши, що зниження числа інфекцій в регіоні підійшло до кінця, передає УНН.

Цитата

"10-тижневе зниження числа випадків Covid-19 в 53 країнах Європейського регіону ВООЗ підійшло до кінця", - попередив на брифінгу для преси Ханс Клюге, регіональний директор ВООЗ в Європі.

"Минулого тижня кількість хворих зросла на 10% через збільшення кількості поїздок, зборів і ослаблення соціальних обмежень".

Деталі

За словами Клюге, зростання кількості випадків захворювання відбувається на тлі "ситуації, що швидко розвивається", з огляду на новий штам "Дельта", який ВООЗ в травні назвала варіантом, що "викликає заклопотаність".

Клюге попередив, що мільйони людей в Європі не вакциновані, а захист від "Дельта" варіанту забезпечується, здебільшого, наявністю двох доз вакцини проти Covid-19. Клюге повторив те, що вже показали дані, що "Дельта" варіант набагато швидше передається між людьми, ніж "Альфа" варіант (який сам по собі був більш заразнішим, ніж попередні штами).

"Дельта дуже швидко обганяє Альфу... і вже призводить до збільшення кількості госпіталізацій і смертей", - сказав Клюге. Він сказав, що до серпня в європейському регіоні ВООЗ буде переважати "Дельта" варіант, а вакцинація все ще "не встигає".

"До серпня Європейський регіон ВООЗ буде "домінантним", - зазначив він, додавши, що 63% людей все ще чекають свого першого щеплення, а обмеження на суспільне життя, ймовірно, будуть зняті до наступного місяця.

Наприклад, Велика Британія, де високий рівень вакцинації, але також велика кількість випадків коронавірусу, викликаних "Дельта" варіантом, планує зняти обмеження 19 липня.

Клюге повідомив, що тепер існують три умови для "нової хвилі надлишкових госпіталізацій і смертей" перед зниженням: нові варіанти, дефіцит вакцинації і посилення соціального змішування.

"Буде нова хвиля в Європейському регіоні ВООЗ, якщо ми не будемо залишатися дисциплінованими, і тим більше, коли буде набагато менше правил, яких потрібно дотримуватися", - попередив він.

Він закликав громадськість пройти вакцинацію, коли її запропонують, зазначивши, що "вакцини ефективні проти "Дельта" варіанту. Не одна доза, а дві".

Інші країни зараз "йдуть шляхом Великої Британії", при цьому Франція, Німеччина, Італія, Португалія та Росія входять в групу країн, в яких зростає число випадків Covid-19, викликаних "Дельта" варіантом, особливо серед молодих, нещеплених або ще не повністю вакцинованих людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ісландія стала першою країною в Європі, яка зняла всі коронавірусні обмеження

Українські Національні Новини

Новини Світу