ukenru
vooz-dala-rekomendatsiyi-schodo-busternoyi-dozi-vaktsini-vid-covid-19

ВООЗ дала рекомендації щодо бустерної дози вакцини від COVID-19

 • 31785 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендувала вводити бустерну дозу вакцини проти COVID-19 людям з ослабленим імунітетом і тим, хто щеплювався інактивованими вакцинами. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Цитата

"Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендувала в четвер, щоб люди з ослабленим імунітетом або отримали інактивовану вакцину COVID-19 отримали бустерну дозу для захисту від ослаблення імунітету", — йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що багато країн впроваджують бустерні вакцини, націлені на літніх людей і людей з серйозними проблемами зі здоров'ям, але побоювання з приводу нового, більш заразного варіанту Омікрон спонукали деяких розширити їх використання для більшої частини свого населення.

У зв'язку з тривожно низьким рівнем вакцинації в більшості країн, що розвиваються, ВООЗ в останні місяці заявила, що пріоритетним завданням має бути введення первинних доз, а не ревакцинацій.

Виступаючи на брифінгу, голова стратегічної консультативної групи експертів (SAGE) ВООЗ Алехандро Кравіото сказав, що вакцини забезпечують надійний рівень захисту від важких захворювань протягом, як мінімум, шести місяців, хоча дані показують, що імунітет до важких захворювань знижується у літніх людей і людей з супутніми захворюваннями.

"У даний час ми продовжуємо підтримувати необхідність справедливого розподілу (вакцин) і використання третьої дози тільки для тих, хто має проблеми зі здоров'ям або людей, які отримали інактивовану вакцину", — сказав Кравіото.

Доповнення

У Південній Африці схвалили бустерне щеплення від коронавірусу вакциною Pfizer через стрімке поширення нового штаму Omicron.

На початку жовтня Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) рекомендувало вводити третю дозу вакцини від COVID-19 BioNTech/Pfizer і Moderna людям з ослабленим імунітетом через 28 днів після другої дози.

Українські Національні Новини

Здоров'я