ukenru
vodiyam-dozvolili-pidtverdzhuvati-nayavnist-avtotsivilki-z-ekrana-gadzhetu

Водіям дозволили підтверджувати наявність автоцивілки з екрана гаджету

 • 18912 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Уряд вніс зміни до Правил дорожнього руху, якими впорядкував контроль за наявністю договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів і дозволив підтверджувати наявність "автоцивілки" з екрана гаджету. Про це повідомляє УНН з посиланням на Урядовий портал.

Пояснюється, що це рішення уточнює перелік документів, які підтверджують наявність страхового захисту у власників наземних транспортних засобів, а також впроваджує можливість для власників підтвердити наявність внутрішнього електронного договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів відомостями в єдиній централізованій базі даних.

Зокрема, згідно з документом, один з пунктів ПДР викладається у такій редакції:

"чинний страховий поліс… або чинний внутрішній електронний договір у візуальній формі страхового поліса (на електронному або паперовому носії), відомості про який підтверджуються інформацією, що міститься в єдиній централізованій базі даних, оператором якої є Моторне (транспортне) страхове бюро України. Водії, які відповідно до законодавства звільняються від обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів на території України, повинні мати при собі відповідні підтвердні документи (посвідчення)".

У КМУ зазначили, що постанова забезпечить підвищення рівня безпеки дорожнього руху та сприятиме підвищенню рівня довіри до страховиків.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що до кінця року на українських дорогах почне працювати система автоматичної відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Українські Національні Новини

Політика