ukenru
vnaslidok-zavorushen-u-vyaznitsyakh-ekvadoru-schonaymenshe-58-lyudey-zaginuli

Внаслідок заворушень у в'язницях Еквадору, щонайменше загинули 58 людей

 • 15338 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Щонайменше 58 ув'язнених було вбито та близько десятка поранено внаслідок насильства в нічний час у в'язниці Еквадору Penitenciaria del Litoral, що було охарактеризовано, як зіткнення між бандами. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Пенітенціарна колонія, розташована в південному місті Гуаякіль, є тією ж в'язницею, де наприкінці вересня було вбито 119 ув'язнених внаслідок найгіршого в історії інциденту тюремного насильства в країні.

Уряд поклав відповідальність за насильство на суперечки між бандами торговців наркотиками через контроль над в'язницями.

Останні заворушення були спричинені звільненням лідера банди, заявив на пресконференції губернатор провінції Гуаяс Пабло Аросемена.

"Контекст цієї ситуації полягає в тому, що не було лідера банди, який має цей тюремний блок, тому що кілька днів тому цей ув'язнений був звільнений... за відбуття 60% терміну покарання, - сказала Аросемена. - Інші камери з іншими групами хотіли підкорити їх, проникнути всередину і влаштувати повну різанину".

Доповнення

Раніше, відбулася ціла хвиля заворушень у в'язницях цієї країни, в яких перебуває близько 39 тисяч ув'язнених. Внаслідок інцидентів у лютому та липні у різних в'язницях загинуло відповідно 79 та 22 особи.

Деякі з убитих у вересні в колонії були обезголовлені або спалені, заявила генеральна прокуратура, і десятки зазнали поранень.

У жовтні в Penitenciaria del Litoral було знайдено повішеними 11 осіб, які, за твердженням влади, наклали на себе руки.

У вересні президент країни Гільєрмо Лассо оголосив 60-денний надзвичайний стан у пенітенціарній системі, збільшивши фінансування та дозволивши посилити контроль із військовою допомогою.

Після оголошення надзвичайного стану під час поліцейських операцій, особливо в Penitenciaria del Litoral, було виявлено зброю, гранати, ножі, боєприпаси, мобільні телефони та наркотики.

Українські Національні Новини

Новини Світу