vnaslidok-napadu-dzhikhadistiv-u-nigeri-zaginuli-11-lyudey

Внаслідок нападу джихадистів у Нігері загинули 11 людей

 • 117774 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Внаслідок нападу джихадистів на три вантажівки та мотоцикл у західній частині Нігеру неподалік кордону з Малі загинули 11 людей, повідомили AFP у неділю місцеві джерела, передає УНН.

Деталі

Напад стався на віддаленій дорозі в так званому регіоні «трьох кордонів» між Нігером, Малі та Буркіна-Фасо, населеним повстанцями-джихадистами, пов'язаними з «Аль-Каїдою» та угрупуванням «Ісламська держава».

Представник місцевого уряду в районі Банібангоу, де стався напад, повідомив, що в суботу вранці озброєні люди перехопили три вантажівки на віддаленій дорозі та вбили дев'ятьох пасажирів.

Він додав, що дві людини, які їхали мотоциклом, також загинули.

Місцевий депутат також підтвердив кількість загиблих 11 людей, заявивши, що дві вантажівки було спалено, а іншу вивезено.

Додамо

В останні місяці напади бойовиків стали менш частими в Банібангоу, розташованому в обширному та нестабільному регіоні Тіллабері на заході Нігеру.

У боях між повстанцями та силами безпеки часто опинялися цивільні особи. У листопаді 2021 року влада заявила, що щонайменше 69 місцевих ополченців самооборони було вбито.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Внаслідок нападу джихадистів у Нігері загинули 11 людей

     • 117774 переглядiв

    Ізраїль атакував завод зі збирання іранських дронів

     • 237545 переглядiв