ukenru
vms-ukrayini-vpershe-za-chas-nezalezhnosti-rozroblyaye-strategiyu-do-2035-roku

ВМС України вперше за час незалежності розробляє стратегію до 2035 року

 • 21161 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. У командуванні Військово-морських сил Збройних Сил України розповіли про загальне бачення обрису майбутніх ВМС ЗС України. Інформацію в командуванні надали у відповідь на запит УНН.

"У 2018 році було сформовано та функціонує Морське командування і Командування Морської піхоти ВМС ЗС України, які будуть відповідати за планування операцій родів ВМС на морі та на узбережжі, відповідно до принципів НАТО. Планується відпрацювати їх операційну спроможність вже у липні цього року під час проведення українсько-американського навчання “Сі Бриз-2018”, використовуючи документи оперативного мистецтва НАТО та ЗС США", - розповіли в командуванні.

У відомстві зазначили, що в співпраці з НАТО ВМС ЗС України надають перевагу комплексному підходу, із виходом з тактичного рівня співпраці на оперативний та стратегічний рівні, як це передбачається Воєнною доктриною України, Стратегічним оборонним бюлетенем та оновленим пакетом Цілей партнерства України з НАТО. Крім того, повідомляється, що з вересня минулого року у Командуванні ВМС ЗС України разом з іноземними експертами відпрацьовується Стратегія ВМС ЗС України до 2035 року включно.

"Розроблення Стратегії ВМС ЗС України – спроба заглянути у майбутнє і сформувати обрис національних ВМС ЗС України, які будуть захищати інтереси нашої держави на морі. Така практика існує у багатьох країнах світу. Командування ВМС ЗС України проводить розробку стратегії вперше з часів незалежності України. Планується до кінця жовтня 2018 року опрацювати та видати Стратегію ВМС ЗС України 2035", - зазначили у ВМС.

Як повідомляв УНН, будівництво оперативного центру Військово-морських сил України на військово-морській базі в Очакові інженерними підрозділами США планується завершити до кінця 2018 року.

Українські Національні Новини

Суспільство