vlasniku-smertelnoyi-kvest-kimnati-u-polschi-visunuli-dva-obvinuvachennya

Власнику смертельної квест-кімнати у Польщі висунули два обвинувачення

 • 20344 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Чоловіку, який є власником квест-кімнати у місті Кошалін Західнопоморського воєводства, де минулої п’ятниці загинули п’ятеро 15-річних дівчат, висунули два обвинувачення. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Польське Радіо". 

28-річного чоловіка затримали відразу після трагедії. У неділю його допитала кошалінська прокуратура. Чоловік не визнав своєї вини і відмовився давати свідчення. Внесено також клопотання про тримісячний арешт власника ігрової кімнати.

Вчора прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький, міністр внутрішніх справ та адміністрації Йоахім Брудзінський, головні коменданти поліції та пожежної служби запевнили, що по всій Польщі триває перевірка квест-кімнат і пообіцяли скласти у найближчі дні звіт у цій справі.

Речник кошалінської прокуратури Ришард Ґонсьоровський сказав, що підозрюваний не звернув уваги на те, що немає відповідного обігріву  об’єктів та евакуаційних шляхів. Чоловіку висунули обвинувачення у: свідомому призведенні до небезпеки вибуху пожежі та ненавмисного призведення до смерті підлітків.

За даними поліції, у Польщі є приблизно 1100 "ескейп-румів". Хоча подібні заклади можуть працювати також під іншими назвами. Пожежники протягом декількох днів перевіряють квест-кімнати у зв’язку з дотриманням ними правил техніки безпеки.

За словами речника головного коменданта Державної пожежної служби Павела Фронтчака, на сьогодні перевірено 325 подібних ігрових кімнатах. 26 таких об’єктів, де виявлено найбільші порушення, зачинили.

Нагадаємо, п’ятеро людей загинули при проходженні квесту в закритому приміщенні в місті Кошалін на північному заході Польщі. Пожежа спалахнула в момент, коли учасники перебували в закритому приміщенні, з якого вони повинні були вибратися, вирішуючи головоломки. Пожежники прибули на місце в момент, коли вогнем був уже охоплений весь перший поверх будівлі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 106415 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 102659 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 100530 переглядiв

    Новини по темі

    Українців попередили про можливі мігрені через погоду

     • 14437 переглядiв

    Стало відомо, де найчастіше зустрічаються клопи

     • 103379 переглядiв

    Британський парламент буде голосувати щодо Brexit 15 січня

     • 9499 переглядiв

    Через сніг на Запоріжжі обмежили рух двома автодорогами

     • 10656 переглядiв

    Епіфаній закликав відкинути заклики до ворожнечі

     • 11060 переглядiв

    У Габоні військові оголосили про захоплення влади

     • 7632 переглядiв