ukenru
vlada-rf-zaproponuvala-smertelno-khvoriy-materi-a-chiygoza-ostanniy-raz-vidvidati-sina-advokat

Влада РФ запропонувала смертельно хворій матері А.Чийгоза останній раз відвідати сина - адвокат

 • 27022 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Влада РФ запропонувала смертельно хворій матері заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза прийти на останнє побачення з сином. Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Микола Полозов, передає УНН.

"Інакше, ніж знущанням, пропозицію влади Росії смертельно хворій матері Ахтема Чийгоза їхати в СІЗО Сімферополя, щоб в останній раз побачити сина, назвати неможливо", - написав М.Полозов.

При цьому він зазначив, що звернувся до омбудсмена РФ і до Ради з прав людини РФ з вимогою відреагувати на ситуацію, що склалася.

"У зв'язку з ситуацією з матір'ю Ахтема Чийгоза, я звернувся з листами до російського омбудсмена Тетяни Москалькової і глави РПЛ Михайла Федотова. Сподіваємося на негайну реакцію", - наголосив М.Полозов.

Як повідомляв раніше УНН, підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму відмовився виносити рішення про виклик на допит глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова по "справі Чийгоза".

15 травня голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в Києві заявив про готовність бути свідком захисту у справі Чийгоза.

Ахтема Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема, партії "Русское единство". Російська влада анексованого Криму звинувачує А.Чийгоза в організації масових заворушень.

"Справу Чийгоза" російський суд розглядає в рамках "справи 26 лютого" після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо - стосовно заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, і окремо по іншим фігурантам процесу - Алі Асанову і Мустафі Дегерменджі.

Українські Національні Новини

Політика