vlada-nimechchyny-zaareshtuvala-15-richnoho-pidlitka-yakyi-hotuvav-terakt

Влада Німеччини заарештувала 15-річного підлітка, який готував теракт

 • 34954 переглядiв

15-річний підліток був заарештований в Німеччині за підозрою в плануванні теракту на різдвяному ярмарку після того, як влада отримала інформацію від іноземної розвідки. Підліток перебуває під вартою, подробиці планованого теракту обговорюються в чаті.

15-річного підлітка затримали в Німеччині за підозрою в плануванні можливого нападу на різдвяний ярмарок. Про це пише The Associated Press, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що за даними прокуратури Дюссельдорфа, підлітка затримали у вівторок під час обшуку в його будинку. Суд постановив залишити його під вартою за підозрою в плануванні та підготовці теракту.

Міністр внутрішніх справ землі Північний Рейн-Вестфалія Герберт Ройл, сказав, що підозрюваний писав у чаті про плани нападу, і після обговорення різних сценаріїв учасники "узгодили конкретний план нападу на різдвяний ярмарок".

Це здавалося дуже конкретним

сказав Реул журналістам.

За словами Реула, хлопчика заарештували після того, як німецька влада отримала інформацію з-за кордону про можливі плани нападу. За його словами, влада швидко встановила особу підозрюваного, який раніше не був відомий місцевим органам безпеки.

Внутрішня розвідка Німеччини заявила раніше в середу, що загрозлива ситуація в країні загострилася після нападу ХАМАС на півдні Ізраїлю 7 жовтня.

Агентство вказало на ризик радикалізації нападників-одинаків, які використовують прості засоби для нападу на "м’які цілі", додавши, що "небезпека реальна і вища, ніж була протягом тривалого часу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теракт в Австрії: у відділенні ООН у Відні приспустили прапори

Лілія Подоляк

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни вивели у Чорне море фрегат "адмірал макаров"

     • 38690 переглядiв

    МАГАТЕ стурбоване зростанням атак поблизу Хмельницької АЕС

     • 38326 переглядiв

    Три громади Сумщини обстріляли російські окупаційні війська

     • 36737 переглядiв

    Усередині "шахеда" знайшли SIM-карту "Київстар"

     • 47808 переглядiв