vlada-moldovi-pro-svoyu-vidusutnist-na-inavguratsiyi-lidera-gagauziyi-mi-ne-rozmovlyayemo-iz-predstavnikami-zlochinnikh-ugrupovan

Влада Молдови про свою відсутність на інавгурації лідера Гагаузії: "Ми не розмовляємо із представниками злочинних угруповань"

 • 226709 переглядiв

Деталі

Керівництво країни відмовилося бути присутнім на інавгурації нового башкана (лідера регіону) Гагаузії Євгенії Гуцул через її зв'язки з неконституційною партією «Шор». 

Цитата

"Ми також сказали, що не розмовлятимемо з представниками злочинних угруповань. Ми вважаємо, що новий башкан є представником бандформування", - сказав Гросу, додавши, що публічно оголосив про своє рішення не бути присутнім на інавгурації Євгенії Гуцул.

Водночас спікер заявив, що він не має інформації про те, чи підпише президент Майя Санду указ про включення обраного башкана Гагаузії до складу уряду.

"Ймовірно, вони подадуть апеляцію до Президії, і установа вирішить, як діяти в цьому випадку", - сказав Гросу.

Доповнення

19 липня у Комраті відбулася церемонія вступу на посаду нового башкана Гагаузії від імені забороненої партії Шор Євгенії Гуцул. Захід пройшов без участі прем'єр-міністра Доріна Речана та президента Майї Санду. На церемонії також була колишня башкан Ірина Влах. Нова лідерка молдовського регіону Гагаузія Євгенія Гуцул на своїй інавгурації в середу висловила подяку бізнесмену Ілану Шору, заочно ув'язненому за шахрайство, а також підтримала заклики до тісніших зв'язків з росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Молдові Конституційний суд ліквідував проросійську партію "ШОР"

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Криму та Донецьку пролунали вибухи

     • 224304 переглядiв

    На берег в Запорізької області викинуло загиблих дельфінів

     • 173953 переглядiв