vlada-chekhiyi-rozsliduye-diyalnist-rosiyskogo-kulturnogo-tsentru-v-prazi

Влада Чехії розслідує діяльність пропагандистського російського культурного центру

 • 522074 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Чеська влада розслідує діяльність російського культурного центру, яким керує московське державне агентство. Центр займався перекладом промов диктатора володимира путіна та офіційних пропагандистських матеріалів кремля на чеську мову. Установа має дипломатичний статус і налічує близько десяти співробітників, передає УНН з посиланням на Еuractiv.

Деталі

Чеська влада розслідує діяльність російського культурного центру, яким керує підсанкційна московська державна установа "россотрудничество", але який все ще працює в Чехії, повідомляє Чеське телебачення. російський культурний центр, також відомий як "російський дім", розташований у Празі і добре відомий тим, що має перекладену чеською мовою брошуру з антиукраїнською тематикою.

Хоча будівля відкривається лише кілька разів на місяць для проведення запланованих заходів, а в інший час закрита для відвідувачів, центр веде активну діяльність на вебсайтах і в соціальних мережах. Нещодавно він поширив промову російського диктатора володимира путіна, в якій той говорив про те, що росія сьогодні веде найважчу битву за своє майбутнє і відбиває агресію неонацистів та їхніх господарів.

За даними національного мовника, чеська влада, в тому числі спецслужби, стежать за діяльністю центру. Вони також вивчають можливість внесення центру до національного списку санкцій. У списку поки що лише три імені: патріарх кирило, олігарх володимир євтушенко та його син фелікс євтушенко.

За оцінками, в центрі працює близько десятка людей, усі з дипломатичним статусом, але вони не бажають розповідати про свою діяльність громадськості. Хоча деякі європейські країни, включаючи Німеччину та Фінляндію, розслідували діяльність центрів у своїх країнах, їхній дипломатичний статус робить це проблематичним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Празі 14 людей отримали штрафи за спробу зірвати прапор України з Національного музею

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Україна внесла Unilever до переліку міжнародних спонсорів війни

     • 680109 переглядiв

    На Сицилії археологи знайшли давньогрецький вівтар

     • 616208 переглядiв