vkrali-11-mln-grn-z-fondu-garantuvannya-vkladiv-sbu-zneshkodila-zlochinnu-organizatsiyu

Вкрали 11 млн грн з Фонду гарантування вкладів: СБУ знешкодила злочинну організацію

 • 490722 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Служба безпека України нейтралізували у Києві злочинну організацію, яка крала гроші з банківських рахунків українців. Зокрема, з Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Затримано 12 учасників угруповання. Про це повідомляє УНН із посиланням на СБУ та Офіс Генерального прокурора.

Деталі

За даними слідства, злочинна організація діяла на території міста Києва та Дніпропетровської області.

Зловмисники створили програмне забезпечення, яке давало їм доступ до електронних кабінетів вкладників одного з київських банків. Вони вкрали, зокрема понад 10 млн грн з депозитного рахунку столичного нотаріуса. Ці гроші належали Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та призначались для виплат потерпілим вкладникам ліквідованих банків.

Шукати потенційних «жертв» допомагали спільники, які працювали в різних фінустановах Києва. Через них фігуранти отримували персональні дані мешканців столиці, що відкривали депозитні рахунки у банку.

Потім кіберзлочинці надсилали фішингове повідомлення на електронну пошту вкладника, яке маскували під «оновлення послуги банкінгу» від адміністрації фінустанови.

Таким чином зловмисники отримували логін та пароль для управління рахунками і переводили з них гроші на банківські картки, що були оформлені на підставних осіб.

Підозрюваним загрожує до 12 років узвʼязнення.

Доповнення

Крім того, у ході розслідування співробітники СБУ виявили за місцями проживання фігурантів приховані нарколабораторії з вирощування канабісу. Його вони реалізовували через власні зв’язки серед наркодилерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обіцяли роботу в Європі натомість ошукали 67 громадян: у Києві викрили шахрайську схему

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі