ukenru
viyskova-prokuratura-liviyi-vidala-order-na-aresht-marshala-khaftara

Військова прокуратура Лівії видала ордер на арешт маршала Хафтара

 • 8854 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Військова прокуратура Лівії видала ордер на арешт маршала Лівійської національної армії (ЛНА) Халіфи Хафтара, який веде наступ на столицю країни Тріполі. У свою чергу військовий прокурор армії Хафтара постановив заарештувати лівійського прем'єр-міністра Фаїза Сараджа. Про це повідомляє УНН з посиланням на Libya Observer.

Про це також заявляється в Twitter уряду національної згоди Лівії на чолі з прем'єр-міністром Фаїз Сараджев, їх підтримує ООН.

Військова прокуратура Лівії видала ордер на арешт Хафтара і шести військовослужбовців під його командуванням.

Їх звинувачують в бомбардуваннях аеропорту Мітіга, що знаходиться приблизно в 8 км в схід від Тріполі. Через них польоти були припинені.

Також військових звинувачують в обстрілі з реактивних систем залпового вогню "Град", які привели до загибелі і поранень мирного населення, а також руйнування житлової інфраструктури.

У свою чергу, військовий прокурор ЛНА також видав ордери на арешт десятків цивільних осіб, політиків і військовослужбовців, які співпрацюють з урядом національної злагоди, в тому числі і на самого Сараджа.

Нагадаємо, щонайменше 205 людей загинули, 913 отримали поранення під час бойових дій поблизу лівійської столиці Триполі.

Українські Національні Новини

Новини Світу