ukenru
viverzhennya-vulkanu-na-gavayakh-u-merezhi-zyavilisya-fantastichni-kadri

Виверження вулкану на Гаваях: у мережі з'явилися фантастичні кадри

 • 16352 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. На Гаваях декілька днів тому сталося виверження вулкану, евакуація населення продовжується. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

У близькій зоні періодично вибухають "лавові бомби", знищуючи все на своєму шляху.

Нагадаємо, через викид лави оголошено евакуацію жителів районів, прилеглих до вулкана. Фонтани лави з тріщин у вулкані піднімаються на висоту до 45 м. У повітрі багато сірки і диму від палаючих дерев.

An 18th fissure opened up near Hawaii’s Kilauea volcano, sending rocks and lava flying. Authorities warned of an impending explosive eruption. 2,000 people have been evacuated so far. pic.twitter.com/WWDjJphSqn

— AJ+ (@ajplus) 14 мая 2018 г.

Як повідомляв УНН, виверження вулкана Кілауеа на Гаваях призвело до знищення 26 житлових будинків, місцеві жителі змушені рятуватися від повторних викидів лави і магми. Евакуйовано 1,7 тис. осіб, повідомляє телеканал CNN та агентство Reuters з посиланням на Агентство цивільної оборони округу Гаваї.

New fissures open as Kilauea volcano's explosions echo across Hawaii's Big Island. Read more: https://t.co/Ghm3Vd0PnW pic.twitter.com/QwOTqQIUZL

— AP West Region (@APWestRegion) 14 мая 2018 г.

Українські Національні Новини

Новини Світу