ukenru
viverzhennya-vulkana-semeru-v-indoneziyi-zlivi-ta-lavu-zavazhayut-ryatuvalnikam-znayti-vizhivshikh

Виверження вулкана Семеру в Індонезії: зливи та лава заважають рятувальникам знайти виживших

 • 16953 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Сильні дощі та потоки гарячої лави, що вивергається на індонезійському острові Ява, призупинили пошуково-рятувальні операції понад десятка зниклих безвісти осіб. Про це пише Associated Press, інформує УНН.

Деталі

Минулої суботи вулкан Семеру (також відомий як Махамеру) почав вивергати лаву, в результаті чого загинули щонайменше 34 людини. Шістнадцять осіб зникли безвісти.

Гаряча лава з вершини 3 676-метрового вулкану все ще стікає вниз. Сильні дощі, які, як вважають, спровокували виверження, змішані із вулканічним брудом, затопили села, покриті попелом. Навколишні дороги закриті, а будинки засипані шарами бруду висотою до 1 метра.

За словами чиновників, умови не є придатними для важкої техніки. З суботи під уламками не було знайдено жодної живої душі. Рятувальники очікують, що кількість загиблих зросте.

Понад 4 200 людей були евакуйовані після суботнього виверження до тимчасових притулків, а деякі досі перебувають на лікуванні через опіки та інші травми.

Доповнення

Семеру вивергався багато разів за останні 200 років. Проте, як і на багатьох із 129 вулканів Індонезії, десятки тисяч людей живуть на їх родючих схилах. Востаннє виверження Семеру фіксували в січні, тоді обійшлося без жертв.

Індонезія, архіпелаг з населенням понад 270 мільйонів людей, схильний до землетрусів і вулканічної активності, оскільки розташований вздовж Тихоокеанського "вогненного кільця", серії ліній розломів у формі підкови.

Українські Національні Новини

Новини Світу