vinnychanyn-zaplatyv-try-tysiachi-dolariv-za-hariachyi-tur-do-moldovy-dpsu

Вінничанин заплатив три тисячі доларів за "гарячий тур" до Молдови - ДПСУ

 • 26318 переглядiв

Вінничанин заплатив $3 000 інтернет-знайомцю, який пообіцяв переправити його до Молдови через Кучурганський лиман, але їхньому плану завадили прикордонники.

Вінничанин заплатив 3000 доларів інтернет-знайомому, який пообіцяв його таємно переправити до Молдови через Кучурганський лиман. Реалізації плану завадили прикордонники Білгород-Дністровського загону, передає УНН.

Онлайн-гра наскільки зблизила двох чоловіків, що один з них навіть пообіцяв забезпечити іншому безперешкодне потрапляння до сусідньої Молдови. Щоправда, не безоплатно, а за $3000. Вночі очільник схеми мав переправити свого "клієнта", який попередньо поселився в готелі прикордоння, човном через Кучурганський лиман.

– розповіли у ДПСУ.

Деталі

За даними пресслужби ДПСУ чоловіки потоваришували разом граючи в онлайн-ігри.

26-річний чоловік запропонував своєму 24-річному інтернет-знайомому з Вінниччини переправу до Молдови. За організацію  "гарячої путівки" хотів 3 тис. доларів США. Вінничанин погодившись з умовами домовленості, й прибув до одного з сіл прикордоння, де поселився в готелі.

З настанням ночі організатор нелегального туризму мав переправити свого "клієнта" човном через Кучурганський лиман, однак прикордонники їх план завчасно викрили.

Обидва "товариші" понесуть відповідальність: організатор – кримінальну, "замовник" – адміністративну.

Хотіли за кордон, а потрапили на дерево: на Закарпатті затримали двох порушників кордону16.02.24, 19:27

Стосовно "туроператора" направлено повідомлення до Нацполіції про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України", а на "замовника туру" складено протокол за ч.1 ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Справу скеровано до суду.

Тетяна Салганік

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У російський курську та бєлгороді "бавовна": що відомо

     • 36131 переглядiв