ukenru
vinnichchina-zaymaye-pershe-mistse-za-kilkistyu-parafiy-yaki-pereyshli-do-ptsu

Вінниччина займає перше місце за кількістю парафій, які перейшли до ПЦУ

 • 13682 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Вінниччина займає перше місце в Україні за кількістю парафій, які приєдналися до нової Православної церкви України. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час богослужіння за нагоди отримання Томосу про автокефалію у Вінниці, передає кореспондент УНН.

"Вінниччина сьогодні займає перше місце в Україні по кількості парафій, які прийняли рішення приєднатися до нашої церкви. Наголошу – приєднатися вільно і самостійно. За вуха в нову церкву ніхто нікого тягнути не буде – ні влада, ні священики", - зазначив голова держави.

За його словами, він як гарант Конституції також буде захищати і тих, хто прийме рішення залишитися в єдності із УПЦ МП.

Нагадаємо, громада Свято-Миколаївського храму села Ворсівка Малинського району Житомирської області прийняла рішення про перехід з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

10 січня Томос про автокефалію Православної Церкви України повернувся з Туреччини в Україну.

Днем раніше Томос для України підписали усі члени Синоду Вселенського патріархату.

Як повідомляв УНН, за результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі.

Українські Національні Новини

Політика