viiskovyi-mytnyi-bezviz-dlia-zsu-ukraina-perekhodyt-na-viiskovi-mytni-standarty-nato-ies-za-formoiu-302

Україна переходить на військові митні стандарти НАТО-ЄС за формою 302

 • 37312 переглядiв

Україна прийняла "Форму 302", стандартний документ НАТО для декларування військової техніки, що спрощує транскордонні переміщення для Збройних Сил. Ця зміна є частиною кроків України на шляху до інтеграції в НАТО та оптимізації оборонної логістики.

Міноборони переходить до натівського стандарту переміщення військової техніки через кордон. Уряд підтримав документ, що регламентує переміщення зброї та військової техніки для українських військових через державний кордон. Відтепер це відбуватиметься за процедурою, аналогічною до тієї, що діє у країнах НАТО та ЄС. Про новий стандарт для переміщення зброї повідомили у Міноборони, передає УНН.

Деталі

Уряд підтримав ініціативу Міноборони, Міністерство фінансів України та Державна митна служба України.

Для наближення до стандартів НАТО відповідною Постановою затверджено документ з назвою "Форма 302". Він використовуватиметься для декларування військової техніки та інших товарів підрозділів ЗС України, держав-членів НАТО та ЄС.

Українська Форма 302 замінює митну декларацію та значно заощадить час. Адже завдяки Формі 302 ЗСУ зможуть переміщувати техніку за кордон на навчання за спрощеною процедурою, – пояснили у Міноборони дану ініціативу.

Це не про формальні зміни у митних процедурах. Форма 302 - це реальний інструмент, який давно і успішно працює в усіх державах НАТО. І запрацює в Україні. Цей крок відображає нашу готовність до інтеграції в НАТО у всіх сферах. Колективний спротив російській агресії - один із наших пріоритетів.

– прокоментував заступник Міністра оборони Юрій Джигир.

Також цією ж постановою уряду закріплені положення щодо обміну інформацією між Держмитслужбою та Міноборони.

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі